top of page
Skjermbilde 2018-02-19 kl. 12.10.50.png
Skjermbilde 2018-09-18 kl. 00.15.30.png

MANNEN SOM KUNNE 75 SPRÅK

Filmen er en animert dokumentar om Georg Sauerwein, en fattig men genial prestesønn som elsker prinsesse Elisabeth av Wied. Som ung mann ble han spurt om han kunne være prinsessens lærer, en rolle hvor han lærte henne å utvikle sine kunstneriske evner. Vennskapet og den gryende kjærligheten på tvers av klassene kunne ikke aksepteres, og Georg måtte forlate det lille fyrstedømmet. Han forvandlet sin lengsel etter Elisabeth til en kamp for minoriteter, og gjennom en poetisk og politisk kamp for minoritetens språk og kultur prøver han å vinne hennes hjerte.

Om regi, manus og produsent

Regissør Anne Magnussen har lang fartstid i bransjen etter nesten 30 år i NRK hvor hun har jobbet med en rekke fagfunksjoner. Hun er daglig leder av produksjonsselskapet Embla Film AS, som har produsert flere dokumentarer. Magnussen har laget dokumentarer og tv-programmer innen alle sjangre.

Igor Devold har en master i regi fra den nasjonale polske filmskolen. Hans første kortfilm Endurance ble vist på Kortfilmfestivalen i Grimstad i 2003, og dokumentaren The Journalist fikk andreplass på Polish Youth and Film Festival i 2004, og fikk et rikt festivalliv – med visning på blant annet IDFA i 2004 og Kortfilmfestivalen i 2005. Den var også del av kortfilmsamlingen Norsk kort 2005. I 2010 regisserte Devold filmen Min norske bestefar, en personlig film om sin egen bestefar. Den nyeste filmen han har levert er dokumentar- og musikkfilmen Den tilfeldige rockestjernen (2015), som hadde premier 13.mars 2015.

Se trailer: https://vimeo.com/313352881

Litauen / Norge / Polen / 2016 / 1 t. 4 min.

SPRÅK:

engelsk/tysk/italiensk/litauisk/norsk

UNDERTEKSTER:

engelsk

MEDVIRKENDE:

Valda Bickute, Anastacia Ma, Justas Valinskas

REGI:

Anne Magnussen, Pawel Debski

MANUS:

Leiv Igor Devold, Anne Magnussen

FOTO:

Gvidas Kovèra

PRODUSENT:

Anne Magnussen, Zivile Gallego, Mateusz Michalak, Trude Refsahl

bottom of page