top of page

ANNE KJERSTI BJØRN


Anne Kjersti Bjørn er en prisvinnende regissør siden slutten av 1990 tallet. Mest kjent for dokumentaren Ung, Vakker og Begavet som har blitt vist og vunnet priser på festivaler, vist på TV i inn og utland, og kino. Filmen blir fremdeles brukt  i undervisnings situasjoner. Kan sees på Filmbib eller kjøpes fra Vimeo on demand. Hun har de senere år arbeidet sammen med en utviklingsforsker om formidling av filmer om megasports-events innvirkning på arrangørbyene i selskapet Bjørn Braathen Productions AS.

Hun er for tiden i innspilling av den dokumentariske fiksjonsfilmer «Da kvinnen kom til verden» som setter #Me too problematikken inn i et mytisk univers. Bjørn har hovedfag i sosialpedagogikk fra Universitetet i Oslo. Hun har også studert teatervitenskap og fungert som radiojournalist og teaterkritiker i ca ti år før hun konsentrerte seg om filmen.

DISCOGRAPHY

 

 

Kontakt: 

Anne Kjersti Bjørn

Suhmsgt.12b

0362 Oslo

+47 977 934 39 338

annekbjoern@gmail.com

ELLEN-ASTRI LUNDBY

 

Ellen-Astri Lundby er produsent og regissør i sitt eget foretak Ellen Lundby Film & Media med flere prisvinnende filmer, ikke minst de to kulturdokumentarene Min mors hemmelighet og Joikefeber. Dette er filmer som har fått en plass i den kollektive bevisstheten om fornorskningen av samene og brukes i mange forskjellige sammenhenger. Utdrag fra den førstnevnte filmen inngår nå bl.a. i utstillingen «Folk – fra rasetyper til DNA-sekvenser», på Teknisk museum i Oslo. Lundby har også erfaring med forskningsformidling og har laget filmer til vitenskapelige konferanser, filmer som senere er vist på filmfestivaler! Denne våren har Lundbys siste dokumentarfilm Brennende minner gått på kino i Nord Norge og høstet god kritikk for hvordan den løfter vår egen krigshistorie med 75 000 nordmenn drevet på flukt av okkupasjonsmakten - opp mot nåtiden der millioner er på flukt fra krig konstant.

 

Kontakt: 

Ellen-Astri Lundby

Ole Moes vei 30, 

1165 Oslo

+47 908 39 168

ellen@film.online.no

ANNE MAGNUSSEN

 

Anne Magnussen er en prisvinnende dokumentarfilmskaper med bakgrunn fra NRK og sitt eget selskap EMBLA FILM. I sine siste filmer tester hun ut grensene mellom dokumentar, animasjon og kunstfilm. Filmen MANNEN SOM KUNNE 75 SPRÅK er nå på reise til filmfestivaler over hele verden. Denne filmen er en koproduksjon mellom Norge, Litauen og Polen, initiert, regissert og ledet av Anne. I tillegg sto hun for all filming i London. Hun har et bredt internasjonalt nettverk og har deltatt i filmrelaterte EØS prosjekt sammen med rumenske og polske partnere. Hun har nå en utstilling på ”The Contemporary Art Exhibition” THE FLIP BOOK i Seoul i 2018 hvor hun har bygget opp en utstilling knyttet til filmen. Hun er også invitert til flere visningsteder i Norge og er nå i dialog med en aktør for å få til et permanent visningsted for prosjektet MANNEN SOM KUNNE 75 SPRÅK. Filmen har nettopp inngått avtale om internasjonal distribusjon gjennom Poorhouse Int.

Kontakt: 

Anne Magnussen

Klostersmauet 6,

5005 Bergen

 +47 99012370

anne@emblafilm.no 

bottom of page